Od 1913. godine, svaki proizvod ovoga brenda drži na originalnosti i kreativnosti. Inovativni duh u kombinaciji sa snažnom tradicijom ručne izrade donosi opipljivu vrijednost primijećenu u svakom segmentu.

Prada logo
PRADA SUNGLASSES

Poznate po svojim umjetničkim dizajnom, Prada naočale su postale sinonim za stil i neupitanu kvalitetu. Rezultati kombinacije raznoraznih elemenata su nedvojbeno vrhunske performanse.

Za koga su PRADA naočale?

Prada naočale su za sve one koje vole jednostavnost i eleganciju, koji odražavaju snažnu i odlučnu osobnost.

Materijal

Veći dio naočala ima okvir od antialergijskog materijala zvanog acetat, ali može biti i od nehrđajućeg čelika, drveta ili laganog metala. Leće modela su pretežno izrađene od polikarbonata ili samog stakla. Na svakom modelu je također ugraviran i Prada logo, bez kojeg je njihov proizvod nezamisliv.

Održavanje

Treba se voditi računa da se naočale skidaju s lica nježno i sa obje ruke, da ne bi došlo do savijanja okvira. Na ovaj način će se spriječiti prouzrokovanje nelagode i problemi sa oštrinom. Sunčane naočale sa polikarbontskim okvirom se ne bi trebale ostavljati na suncu. Leće se nikad ne bi trebalo ostavljati prema dole. Da bi se naočale očistile potrebno je da se okvir očisti sa toplom vodom kako bi se uklonila nečistoća, i zatim leće osušiti mekanom krpom. Izbjegavajte sredstva za čišćenje i sapune koji sadrže kreme.

PRADA SPORT

Već u 1990. godini postao veliki hit među sportskim stilovima. Mnoge kolekcije su sa originalnim kombinacijama materijala i boja, čineći sunčane naočale jedinstvenim.

Za koga su PRADA SPORT naočale?

Prada Sport naočale su za sve one koji se bave sportskim aktivnostima ili jednostavno vole više sportski stil oblačenja.

Materijal

Mnogi okviri su izrađeni od acetata, gume ili nehrđajućeg čelika. Gdje na nekim modelima postoje i gumene ručkice presvučene sa aluminiziranim staklenim vlaknima za veću otpornost i elastičnost. Leće sunčanih modela su izrađena od polikarbonata ili od stakla, a također mogu biti i polarizirana za bolje performanse tokom aktivnosti na otvorenom.

Garancija

Sve naočale iz PRADA brenda imaju garanciju do 24 mjeseca od dana kupovine proizvoda. Garancijom su obuhvaćene fabričke greške pri proizvodnji i montaži naočala. Pod garancijom ne spadaju mehanička ili hemijska oštećenja, kvarovi nastali nepravilnim rukovanjem ili zahvatima neovlaštene osobe, i ukoliko kupac ne posjeduje garantni list ili račun.

Oficijalna stranica: www.prada.com

Prada sunčane naočale