Osnovan 1993. godine od neovisnog i nekonvencionalnog duha Miuccia Prada u Italiji. Kao brend novi dizajnerskih igara, svoju inspiraciju nalaze u kreativnosti i eksperimentiranju. U kolekcijama naočala MIU MIU brend donosi senzualni, avangardni i ponekad provokativni stil.

Miu Miu logo

Za koga su MIU MIU naočale?

MIU MIU naočale su za napredne, modne i provokativne žene koje žele više avangardnog i sofisticiranog načina života

Materijal

Veći dio modela ima okvir od medicinskog čelika koji ima antialergijska svojstva. Pored toga, može biti i od acetata ili najlonskog vlakna. Leće su od polikarbonata ili stakla sa 100% UV zaštitom. Dodatni elementi pri izradu su kristalni kamenčići ili perle. Na svakom okviru ima ugraviran logo MIU MIU.

Održavanje

Veoma je bitno da se naočale skidaju s lica nježno i sa obje ruke, da ne bi došlo do savijanja okvira. Na ovaj način će se spriječiti prouzrokovanje nelagode i problema sa oštrinom. Sunčane naočale sa polikarbontskim okvirom se ne bi trebale ostavljati na suncu. Leće se nikad ne bi trebalo ostavljati prema dole. Da bi se naočale očistile potrebno je da se okvir očisti sa toplom vodom kako bi se uklonila nečistoća, i zatim leće osušiti mekanom krpom. Izbjegavajte sredstva za čišćenje i sapune koji sadrže kreme.

Garancija

Sve naočale iz MIU MIU brenda imaju garanciju do 24 mjeseca od dana kupovine proizvoda. Garancijom su obuhvaćene fabričke greške pri proizvodnji i montaži naočala. Pod garancijom ne spadaju mehanička ili hemijska oštećenja, kvarovi nastali nepravilnim rukovanjem ili zahvatima neovlaštene osobe, i ukoliko kupac ne posjeduje garantni list ili račun.

Oficijalna stranica: www.miumiu.com

Miu Miu sunčane naočale