Američki brend, osnovan 1966. godine, se nezaustavljivo širi i smatra se ultimativnim simbolom kvalitete u izradi sunčanih naočala. Unikatni dizajn i oblici inspirisani razdobljem 50-ih i 80-ih godina prošlog vijeka izražavaju modernu klasiku sa karakterom. Kolekcije naočala DITA branda su napravile pravu revoluciju u segmentu sunčanih naočala.

Dita logo

Za koga su DITA naočale?

DITA naočale su za sve one koji traže specifičan i istančan dizajn sa neupečatljivim logom. Za sve one koji traže vrhunsku kvalitetu.

Materijal

Za svaki pojedini model potrebno je 320 koraka u proizvodnji i 8 mjeseci ručnog rada. Svaki acetatni okvir je prerađen laganom obradom sa mekanim i različito dimenzioniranim komadićima bambusa. Tradicionalno poliranje bambusom rezultira dubljim, bogatijim i kvalitetnijim završetkom koji se odmah primijeti čuvanjem okvira u rukama. U neki modelima okvir je izrađen od titanijum. Leće su proizvedene od mineralnog stakla ili najlonskog vlakna sa 100% UV zaštitom. Na svakom modelu ima ugraviran neupečatljiv logo.

Održavanje

Veoma je bitno da se naočale skidaju s lica nježno i sa obje ruke, da ne bi došlo do savijanja okvira. Na ovaj način će se spriječiti prouzrokovanje nelagode i problema sa oštrinom. Sunčane naočale sa polikarbontskim okvirom se ne bi trebale ostavljati na suncu. Leće se nikad ne bi trebalo ostavljati prema dole. Da bi se naočale očistile potrebno je da se okvir očisti sa toplom vodom kako bi se uklonila nečistoća, i zatim leće osušiti mekanom krpom. Izbjegavajte sredstva za čišćenje i sapune koji sadrže kreme.

Garancija

Sve naočale iz DITA brenda imaju garanciju do 24 mjeseca od dana kupovine proizvoda. Garancijom su obuhvaćene fabričke greške pri proizvodnji i montaži naočala. Pod garancijom ne spadaju mehanička ili hemijska oštećenja, kvarovi nastali nepravilnim rukovanjem ili zahvatima neovlaštene osobe, i ukoliko kupac ne posjeduje garantni list ili račun.

Oficijalna stranica: www.dita.com

Dita sunčane naočale