PONOSNO PREDSTAVLJAMO – MAISON FRANCIS KURKDJIAN!

Gospodina Francisa Kurkdjiana, jednog od najtalentovanijih parfumera današnjice, zasigurno ste upoznali kroz njegov rad a možda na vašoj polici omiljenih stoje upravo parfemi koje je on kreirao - većina njih su danas zaslužili kultni status! Proslavio je ga je “Le Malle”, njegov prvijenac za Jean Paul Gaultier-a koji je i danas nezaobilazan klasik svake kolekcije, potom “Armani Mania”, “Miracle Homme” za Lancome, Narciso Rodriguez “For Her” te niz drugih uspješnih izdanja.

Obrazovanje je stekao u proslavljenoj pariškoj školi ISIPCA, te nakon kreiranja parfema za dizajnerske kuće, svoju strast usmjerava u stvaranje jedne sasvim nove vizije.

Od prepoznatljivih mirisnih instalacija do prvog ateljea za krieranje ličnih mirisa, pa sve do osnivanja vlastite parfemske kuće, njegov put popločan je izuzetnim uspjehom.


 Iz susreta Francisa Kurkdjiana, renomiranog parfumera s nizom uspješnih kreacija na njegovo ime, i Marca Chaya, suosnivača i predsjednika mirisne kuće. 2009. godine nastaje Maison Francis Kurkdjian – novi simbol francuskog stila – Guerlain 21. vijeka!



Parfemsko umijeće kao izraz kreativne slobode, duša i istorija utkane u svaki detalj a Pariz kao vječita inspiracija redefinirat će mirisni luksuz. Maison Francis Kurkdjian postat će upravo jedna od najluksuznijih savremenih parfemskih kuća na svijetu

Kolekcija je senzualna, sofisticirana i bezvremenska. Zamišljena kao “parfemska garderoba”, pratit će vas kroz dan, kroz emocije, pa čak i one najintimnije. Od osnovne linije The Essentials koja je neophodna skoro kao i osnovni odjevni komadi, svježa i energična, preko The Easy to Wear linije uz koju ćete vašu prirodnu eleganciju iznijeti s lakoćom, pa do The Coctail Lounge linije koja budi strast – vrlo je jednostavno pronaći parfem kojim ćete obilježiti svaki trenutak.


 Ovaj mirisni ormar dizajniran je s više aspekata ženstvenosti i muževnosti na umu kako biste mogli svaki dan izraziti dio svoje osobnosti.


Jedan od najpoznatijih parfema jeste svojevrsno remek djelo - Baccarat Rouge! Nastao kao rezultat saradnje Kurkdjiana i najpoznatijeg proizvođača kristala Baccarat povodom 250 godina postojanja, spaja kristal i zlato na temperaturi od 540 stepeni pri kojoj kristal poprima strastvenu, crvenu boju – boju života! Zamišljen kao parfem za nju i njega, jedan je od onih koji osvajaju na prvu!


 Baccarat Rouge 540 rezultat je susreta dvaju simbola izvrsnosti. Kombinirana magija prirode i čovjeka pretvara sirovine u osjetilni element.


Pozivamo vas da posjetite Inoma parfumeriju u Sarajevo City Centru i pronađete Maison Francis Kurkdjian kroz koji ćete izraziti sebe!

PONOSNO PREDSTAVLJAMO – MAISON FRANCIS KURKDJIAN!