MATIERE PREMIERE – Slow Perfumery

Matiere Premiere, sa francuskog prevedeno jednostavno kao “sirovina”, parfemska je niche kuća koja svojim jedinstvenim, minimalističkim i organskim pristupom upravo sastojak postavlja u centar svake kreacije..

Ime Auréliena Guicharda možda vam neće zvučati poznato, no neke od njegovih najuspješnijih mirisnih ostvarenja zasigurno poznajete. Nakon 14 godina stvaranja za Givaudan, 2019. godine ovaj nagrađivani master parfumer pokreće vlastitu liniju parfema. Oni su osobni, lišeni podjele prema spolu, inspirisani prirodom i svijetom oko nas, balansom i harmonijom.


Svaki od šest parfema sagrađen je na temeljima konkretnog sastojka u visokoj koncetraciji. Sastojci se nabavljaju širom svijeta, sa lokalnih i organskih farmi, a ružu gospodin Guichard uzgaja sam i jedini je parfumer koji osobno proizvodi sirovinu za svoje parfeme


“Nikad se nisam prestao diviti ljepoti sirovih materijala koje tako često srećemo. Upravo njih želim naglasiti, učiniti ih vidljivima i pristupačima”, kaže Aurélien.


Rezultat ovakvog koncepta su parfemi koji su direktni i bez kompromisa. Sačinjeni su od najkvalitetnijih materijala, ali na tako jedinstven, čist i prizeman način da s pravom vode u kategoriji slow perfumery. Čista emocija koju će izazvati je njihov olfaktorni otisak!


Guaiac drvo iz Paragvaja, limun iz Italije, tamjan iz Somalije, cvijet narandže iz Tunisa, sjeme ambrette iz Perua, sandalovina iz Australije ili ruža iz Provanse?

Koji Matiere Premiere će zaintrigirati vas?


Posjetite našu Inoma Parfumeriju u Sarajevo City Centru i doživite umjetnost parfumerstva na jedan drugačiji način! Potražite ekskluzivno u INOMI!


MATIERE PREMIERE – Slow Perfumery